Briljirao Nick Calathes

Panathinaikos slavio u Sankt Petersburgu

Košarkaši atenskog Panathinaikosa slavili su večeras u utakmici 4. kole Eurolige na gostovanju kod ekipe Zenita iz Sankt Petersburga rezultatom 89:79. 

Bio je ruski tim u prvom poluvremenu ravnopravan tim Panathinaikosu, nije se činilo da će Grci lako do pobjede. 

Ipak, u drugom dijelu iskusniji grčki tim predvođen fantastičnim Nickom Calathesom i razigranim Fredetteom prelama utakmicu i odlazi na velikih 14 razlike. Istina, priprijetili su Rusi još jednom došavši na tri razlike ali snage za preokrenuti susret protiv iskusnije ekipe Panathinaikosa ipak nije bilo.

Fantastični Calathes postigao je samo 8 poena, no njegovih 15 asistencija učinilo ga je najboljim pojedincem susreta. Fredette s 22 koša je konačno opravdao epitet sjajnog šutera a kod pobjednika su sjajni bili Thomas sa 17 i Wiley s 14 poena. 

Kod Zenita Ponitka je zabio 16 poena dok je Albicy dodao 15. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.