Zenit šokirao Olympiacos u Pireju

Velika pobjeda ruskog tima

Zenit šokirao Olympiacos u Pireju

Košarkaši Zenita iz Sankt Petersburga ostvarili su večeras veliku pobjedu u Pireju protiv Olympiacosa u sklopu 3. kola Eurolige rezultatom 77:68. 

Rusi su pobjedu odnijeli tek nakon produžetka ali i da je bilo unutar regularnih 40 minuta ne bi bilo nezasluženo.

Poveo je Olympiacos brzo s 9 poena prednosti no već koncem prv četvrtine Zenit stiže i prestiže prednost domaćeg tima. U prvom poluvremenu nakon toga se igralo koš za koš a ruski tim na poluvrijeme je otišao s dva koša prednosti. 

Sjajnom obranom Rusi su u trećoj četvrtini limitirali Olympiacos na samo 11 poena i pred ulazak u zadnju četvrtinu činilo se da će Zenit slaviti. Ipak, na krilima Puntera i Milutinova Olympiacos se nekako vratio u utakmicu i uspio izboriti produžetke. No u dodatnih 5 minuta Zenit je Grke počistio s parketa, dobio taj dio igre s 13:4 i slavio veliku pobjedu u dvorani "Mira i Prijateljstva".

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ponitka s 18 koševa predvodio je Zenit dok su Renfroe i Ayon dodali po 10. Punter i Milutinov s po 16 poena najbolji su bili kod poraženog domaćina. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi