Zenit nanio drugi poraz CSKA u VTB ligi

Nikad lošiji start Moskovljana u ovom takmičenju

Zenit nanio drugi poraz CSKA u VTB ligi

Košarkaši Zenita iz Sankt Petersburga šokirali su danas moskovski CSKA u utakmici trećeg kola VTB lige savladavši ih na gostovanju 82:79.

U susretu ruskih Euroligaša CSKA je bio veliki favorit budući da su gosti doputovali bez dva jako bitna košarkaša u rotaciji, ozlijeđenih Gustava Ayona i Andreya Zubkova. 

Moskovski tim nije uspijevao od početka nametnuti svoju igru iako su u prvoj četvrtini postigli 27 poena. Na veliki odmor otišlo se sa samo tri poena viška za prvaka Europe. Sjajna igra Voronova u trećem periodu pokrenula je Zenit koji je na kraju izborio veliku i neočekivanu pobjedu. Osim Voronova koji je zabio 15 poena odlični su bili Ponkrashov i Hollins sa po 13 koševa.

Hilliard sa 16 i James s 12 poena bili su nešto bolji od ostalih u blijedom izdanju CSKA koji nakon tri kola ima omjer 1-2. Prvak Europe i VTB lige je poražen i na startu ovog natjecanja u Krasnoyarsku od momčadi Eniseya. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi