(Foto: EPA)

Redsi slavili protiv Spursa

Spektakl na Anfieldu: Liverpool okrenuo Tottenham za ogromna tri boda

Midhat Šljivak

Liverpool je u 10. kolu Premier lige savladao Tottenham na Anfieldu sa 2:1.


U zaista fantastičnoj utakmici Redsi su stigli do trijumfa i to nakon preokreta.

Loše je krenulo po Liverpool jer su domaći primili gol već u prvom napadu. Harry Kane se našao na pravom mjestu i pogodio je za 0:1.

Nakon primljenog gola krenula je ofanziva Liverpoola. Redale su se šanse pred golom Paula Gazzanige, no argentinski čuvar mreže je čudesno branio.

Uspjeli su Spursi da izdrže se nalete i da na odmor odu vodstvo, no u nastavku su posustali i Liverpool je stigao do preokreta.

Izjednačenje Liverpoolu donio je Jordan Henderson pogotkom za 1:1 u 52. minuti meča, a nakon niza novih šansi u 75. minuti dolazi i drugi gol.

Nakon duela Auriera i Manea sudija Anthony Taylor pokazuje na bijelu tačku. Mohamed Salah je precizan za 2:1.

Do kraja meča Tottenham pokušava doći do izjednačenja. Do njega nisu došli i ostalo je 2:1 za Liverpool.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 10. kolo:

Liverpool - Tottenham 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.