Kovač je i dalje pod pritiskom u Bayernu

Hrvat je mišljenja da su Bavarcima potrebni pravi igrači kako bi igrali kao Redsi

Kovač smatra da Bayern ne može igrati kao Liverpool: Ne možete voziti auto brzinom od 200 km/h...

S. Pašalić

Bayern je u subotu na svom terenu savladao Union Berlin sa 2:1.

Bavarci su bili veliki favoriti u ovom meču, ali nisu ubjedljivo slavili, a prethodno su imali dva kiksa kada su remizirali sa Augsburgom u gostima i izgubili na svom terenu od Hoffenheima.

Niko Kovač je govorio o svom timu nakon posljednjeg meča i uporedio ga sa Liverpoolom te je rekao kako Bayern ne može igrati sa istim intenzitetom i presingom kao tim koji vodi Jurgen Klopp.

"Za to vam trebaju pravi igrači. Ne možete voziti brzinom od 200 km/h na autocesti s automobilom kojem je maksimalna brzina 100 km/h.", rekao je Kovač.

Hrvatski trener je bio pod velikim pritiskom prošle sezone i dosta se govorilo o njegovom odlasku, a imao je i sukob sa nekim igračima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ove sezone je situacija ponovo slična, pritisak je ponovo tu, a Thomas Muller je nedavno izjavio da je nezadovoljan sa svojim statusom u timu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.