Šta budućnost nosi za iskusnog veznjaka?

Ozil seli daleko od Engleske, bira između dva kluba?

Nešto odavno ne štima na relaciji Unai Emery - Mesut Ozil. A i prije nego što je došlo do zatezanja odnosa, bivši njemački reprezentativac je nailazio na salve kritika zbog partija ispod svog nivoa u dresu Arsenala.

Emery Ozila ove sezone često potpuno izostavlja iz ekipe, pa su špekulacije o njegovom napuštanju Emiratesa glasnije nego ikada.

I ranije se špekulisalo o opcijama za Mesuta Ozila. Pominjao se i odlazak u redove nekog turskog velikana, ali sada The Guardian piše da je veznjak suzio listu na dva kluba, te da će uskoro donijeti odluku.

Navodno i sam Ozil žarko želi napustiti Arsenal, a prema pisanju Guardiana njegova naredna destinacija je Amerika i tamošnji MLS.

Navodno Ozil još samo treba izabrati da li će se pridružiti Bechakmovom novoosnovanom Inter Miamiju ili DC Unitedu.

Mestu Ozil je ove sezone odigrao tek 142 minute u dresu Arsenala - po 71 minut u Premiershipu i Liga kupu. Njegov ugovor sa Topnicima važi do ljeta 2021. godine, ali su sve prilike da se neće toliko zadržati na Emiratesu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.