Fudbaleri Arsenala zabrinuti za kapitena, klub zakazao sastanak

Šta će biti sa Xhakom?

Fudbaleri Arsenala zabrinuti za kapitena, klub zakazao sastanak

Za danas je zakazan sastanak čelnika Arsenala kako bi se raspravilo o situaciji sa kapitenom Granitom Xhakom.

Jučer je Arsenal, u dosta haotičnom meču, remizorao sa Crystal Palaceom rezultatom 2:2, a Granit Xhaka je zamijenjen u 61. minuti.

Ponovo Švicarac nije imao jednu od svojih boljih partija, a navijači Arsenala su ga sa terena ispratili salvom zvižduka.

To je dodatno razljutilo Xhaku koji je navodno uputio nekoliko psovki prema navijačima, provocirao ih gestom kojim je poručio da zvižde još glasnije i na kraju skinuo dres i otišao pravo u svlačionicu.

Ovakvo Xhakino ponašanje izazvalo je dodatne kritike navijača Arsenala na njegov račun, a sada Evening Standard tvrdi da su čelnici kluba za danas zakazali sastanak na kojem će odlučiti da li veznjaka treba kazniti i da li mu treba oduzeti kapitensku traku.

Još nema informacija o tome da li je sastanak završen i da li su se čelnici Topnika usaglasili po pitanju zvanične reakcije kluba na Xhakino ponašanje.

Inače, trener Arsenala Unai Emery je kapitensku traku Xhaki dao nešto ranije ovog mjeseca, a tada je imenovao i četiri zamjenika kapitena. To su Aubameyang, Bellerin, Lacazette i Ozil. Neko od njih će, u slučaju da Xhaki bude oduzeta traka, vjerovatno preuzeti dužnost kapitena ekipe.

Sam trener Unai Emery je nakon jučerašnje utakmice poručio da Xhaka nije trebao onako reagovati, ali nije želio komentarisati mogućnost da će se Švicarac razriješiti dužnosti kapitena ekipa.

Treba dodati da britanski mediji prenose da su Xhakini saigrači zabrinuti za svog kapitena, te da su nakon jučerašnje utakmice njih trojica (neimenovanih) otišli njegovoj kući kako bi provjerili u kakvom je on stanju i da li je sve u redu.

Ostali igrači Arsenala, čini se, se itekako suosjećaju sa svojim kapitenom, pa se jučer moglo vidjet da Lucas Torreira sa suzama u očima gleda kako navijači zvižde Xhaki, dok se Hector Bellerin javno oglasio i poslao poruku podrške Švicarcu.

Šta će na kraju biti sa Xhakom i šta će klub odlučiti vjerovatno ćemo saznati dosta brzo...

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SeoRusilac
Čeka se očitovanje onog imbecila gaaazijee
3 2
konjo
hahahahhahaha debil zaka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi