Norvežanin bira novi klub

Haaland postigao 22 gola u 15 mečeva i sada čeka transfer: Prva ponuda je vrijedna 40 miliona eura!

Mladi norveški napadač Erling Braut Haaland oduševio je fudbalsku Evropu ove sezone.

Ovaj 19-godišnjak nastupa za Red Bull Salzburg, a za njega se čulo nakon nenormalnih partija u Ligi šampiona. U tom takmičenju je postigao gotovo nestvarnih šest golova nakon tri debitanstka nastupa, ali ni u ostalim takmičenjima golgeterski ne kaska mnogo. Tako je u austrijskoj Bundesligi postigao 12 golova na 10 utakmica, a u Kupu te zemlje dodao je četiri pogotka na dvije utakmice. Ukupno je postigao 22 gola na 15 nastupa.

Samo se čekala prva transfer špekulacija vezana za nejegovo ime, a ona dolazi iz Italije i kaže d je velikan Juventus zainteresovan da ga angažuje.

Kako prenosi Gazzetta dello Sport, Juventus je spremio 40 miliona eura i ponudu će staviti na stol austrijske ekipe, a na transferu već radi najpoznatiji svjetski agent Mino Raiola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Isti izvor prenosi kako se Norvežanin također dovodi u vezu sa Manchester Unitedom i Real Madridom, tako da Stara dama sigurno neće imati lak zadatak da ga angažuje, posebno ako nastavi igrati u ovom ritmu.

Ovaj mladić je upisao i dva nastupa za reprezentaciju Norveške pa je i zbog te činjenice cijena naglo porasla. Inače, Transfermarkt ga trenutno procjenjuje na 12 miliona eura, ali jasno je da će Salzburg od njegove prodaje zaraditi daleko više novca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.