Šest crvenih kartona, Romino "demoliranje" Udinesea i Ronaldov penal za pobjedu Juventusa

Epilog večerašnjih utakmica Serije A

Šest crvenih kartona, Romino "demoliranje" Udinesea i Ronaldov penal za pobjedu Juventusa

Kompletirano je 10. kolo Serije A. Nakon što su jučer odigrani mečevi Parma - Verona i Brescia - Inter, te danas (nešto ranije) Napoli - Atalanta, večeras je odigrano preostalih šest susreta.

Roma je gostovala kod Udinesea i upisala ubjedljivu pobjedu rezultatom 0:4 iako je od 32. minute igrala se igračem manje pošto je direktan crveni karton zaradio Fazio.

Povela je Roma nešto ranije, u 14. minuti, kada je Zaniolo pogodio na asistenciju Kolarova.

Rezultatom 0:1 se otišlo na poluvrijeme, da bi u nastavku Roma završila posao. Smalling je u 51. minut povisio na 0:2, 0:3 je bilo tri minuta kasnije kada je odličnu kontru Rome u gol pretvorio Justin Kluivert, da bi konačnih 0:4 postavio Kolarov sa bijele tačke u 64. minuti.

Edin Džeko je odigrao čitav meč, ali se nije upisao u strijelce.

Juventus je nekako uspio savladati Genou na svom terenu, te se tako vratio na prvo mjesto.

Duel Juventusa i Genoe je završen rezultatom 2:1.

Poveo je Juventus preko Bonuccija u 36. minuti, ali su gosti uspjeli poravnati u 41. preko Kouamea.

Genoa u 51. minuti ostaje sa desetoricom pošto je zbog drugog žutog kartona isključen Cassata, ali Juventus nikako ne uspijeva doći do drugog gola.

U 61. minuti je direktan crveni karton na klupi dobio i rezervni golman Genoe Marchetti, da bi u samom finišu u takmice odnos snaga na terenu poravnat pošto je zbog drugog žutog kartona isključen Rabiot.

Ronaldo je u sudijskoj nadoknati vremena zatresao mrežu gola Genoe, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda, nakon intervencije VAR-a.

A onda Ronaldo pada u kaznenom prostoru Genoe duboko u sudijskoj nadoknadi nakon minimalnog kontakta sa Sanabrijom. Sudija pokazuje na bijelu tačku, a Portugalac u 95. minuti susreta pogađa za konačnih 2:1.

Zanimljivo je bilo i na Saredgna Areni gdje Caglari nakon preokreta savladao Bolognu sa 3:2. Povela je Bologna u 23. minuti kada je Santander pretvorio penal u pogodak, ali su domaći u drugom poluvremenu preokrenuli.

Joao Pedro je u 49. minuti pogodio za 1:1, da bi preokret i Cagliariju donio Simeone u 72. minuti. Dileme o pobjedniku je u 83. minuti riješio Joao Pedro svojim drugim golom na utakmici, da bi konačnih 3:2 postavio Farago - autogolom.

Lazio je upisao laganu i ubjedljivu pobjedu nad Torinom, rezultatatom 4:0.

Acerbi je u 25. minuti pogodio za 1:0, da bi Immobile u 33. povisio na 2:0. Ciro Immobile je u 70. minuti sa bijele tačke povisio i na 3:0. Koji trenutak ranije Torino je ostao sa desetoricom jer je N'Koulou dobio drugi žuti karton.

Konačnih 4:0 postavio je Belotti autogolom.

Fiorentina je nakon preokreta uspjela slavili rezultatom 1:2 na gostovanju kod Sassuola.

Poveli su domaći preko Boge u 24. minuti, ali Viole u drugom poluvremenu stižu do preokreta. Castrovilli je u 63. poravnao na 1:1, da bi pobjedu gostima donio Milenković u 82. minuti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sampdoria je uspjela doći do boda (1:1) protiv Leccea. Gosti poveli zahvaljući golu kojeg je Lapadula postigao još u osmoj minuti utakmice. Tim iz Đenove nije uspijevao doći do gola iako je od 72. minuti igrao sa igračem više zbog isključenja Tachtsidisa. Ipak, domaći su nekako došli do boda pošto je u 92. minuti za 1:1 pogodio Ramirez.

Zanimljivo u večerašnjih šest susreta viđeno je isto toliko crvenih kartona.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mikidk
Nema boljeg na svijetu CR7
1 10
VelaHavle
572. gol Penalda sa 11 metara
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti