Klopp oduševljen fudbalerom Arsenala: On je talenat stoljeća!

Liverpool i Arsenal su u srijedu odigrali fantastičan meč u osmini finala engleskog Liga kupa.

Nakon regularnih 90 minuta semafor na Anfieldu je pokazivao 5:5, pa su o putniku u četvrtfinale odlučili penali. Sigurniji u penal seriji su bili fudbaleri Liverpoola i slavili pred svojim navijačima.

I Klopp i Emery su na ovom meču koristili veliki broj mladih igrača, a trener Liverpoola je bio zadovoljan partijama svojih omladinaca, ali i oduševljen mladim ofanzivcem Topnika Gabrielom Martinellijem - koji je postigao dva gola.

"Naš Sepp van den Berg je odigrao nevjerovatnu utakmicu... Teško je bilo nositi se s tim momcia iz Arsenala. Martinelli je otprilike istih godina kao i Van den Berg, ali je on talenat stoljeća, nevjerovatan je napadač, tako da je bilo teško", prokomentarisao je Klopp izvedbu svog mladog štopera protiv igrača Arsenala, pa nastavio:

"Onda imate Mesut Ozila i Willocka na desnoj strani koji je postigao zaista lijep gol. Jako je teško kada je tim Arsenala raspoložen za kontre... Držimo ih duboko, igramo oko njih, izgubimo loptu i onda je jako teško".

Inače, 18-godišnji Brazilac Gabriel Martinelli je ljetos stigao u Arsenal, a iako još uvijek dobija minutažu na kapaljku, kada kod zaigra oduševi. Ukupno je upisao sedam nastupa za Arsenal i postigao sedam golova (3 gola za 45 minuta igre u Premier ligi).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.