"Govore mi stvari poput 'ubit ćemo ti ženu' i 'voljeli bismo da ti kćerka dobije rak'"

Xhaka se konačno oglasio

"Govore mi stvari poput 'ubit ćemo ti ženu' i 'voljeli bismo da ti kćerka dobije rak'"

E. Čaušević

Švicarski reprezentativac Granit Xhaka našao se na velikom udaru navijača Arsenala nakon incidenta koji je imao na utakmici protiv Crystal Palacea.

Xhaka je iz igre izašao u 61. minuti i dobio je žestoke zvižduke s tribina što ga je baš pogodilo. Ni on nije ostao dužan jer je uputio nekoliko psovki navijačima, a zatim je skinuo dres i odjurio u svlačionicu.

Ovih dana navijači Arsenala su kritikovali Xhaku zbog takvog ponašanja i poručili da on ne zaslužuje da bude kapiten ovog kluba, te da ga trebaju prodati već u januaru.

Nakon svega toga Švicarac se odlučio konačno oglasiti i otkriti kako se osjećao. Priznao je da su ga pogodile poruke navijača koje je dobio na društvenim mrežama i ne zna čime je to zaslužio.

"Nakon što sam uzeo malo vremena da shvatim šta se dešavalo u nedjelju želim da dam objašnjenje. Scene koje su se desile su me itekako potresle. Volim ovaj klub i uvijek sam davao 100% na terenu, ali i izvan njega", počeo je Xhaka i nastavio.

"Duboko su me povrijedili komentari navijača na utakmicama i društvenim mrežama prethodnih sedmica i mjeseci. Ljudi govore stvari poput 'Slomit ćemo ti noge', ' Ubit ćemo ti ženu' i 'Voljeli bismo da ti kćerka dobije rak'. To me povrijedilo i kada su mi zviždali jednostavno sam osjećao nepravdu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U ovoj situaciji sam se zanio i reagovao kako nisam trebao prema navijačima koji podržavaju naš klub, naš tim i mene samog. To mi nije bila namjera i žao mi je ako sam nekoga povrijedio. Moja želja je da se ponovo vratimo zajedničkom poštovanju i da se sjetimo zašto smo se na prvom mjestu zaljubili u ovu igru. Idemo naprijed zajedno s pozitivnom energijom".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pala
Gazija nisi ovde komentariso ???
1 1
arsenal_fan_1886
pa zar nisu ozil "koji se vuce po terenu" i mustafi "kiks igrac" glavni grivci za losu igru, sada je na red dosao granit "flop"...kada i njega ostave na tribinama i arso nastavi lose igrati ko ce biti slijedeci scapegoat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi