Real je upisao i peti remi u 12 odigranih utakmica

Ekipa Zinedinea Zidanea je nakon visoke pobjede u prošlom kolu ponovo kiksala

Real se vratio starim navikama, Betis ponovo napustio Santiago Bernabeu neporažen

S. Pašalić, foto: EPA

Real Madrid je u 12. kolu La Lige na Santiago Bernabeuu ugostio Betis i odigrao 0:0.

Kraljevski klub je od prve minute krenuo u napad, a u 8. je Eden Hazard postigao gol, ali je on nakon asistencije VAR-a poništen zbog ofsajda.

I nakon toga su se nastavili napadi Reala, ali su i gosti zaprijetili u 22. minuti preko Fekira koji je ipak bio neprecizan.

Domaći su do kraja prvog poluvremena pokušavali postići gol, ali u tome nisu uspjeli pa se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

Nastavak nije donio puno promjena, Real je i dalje napadao, a Mendy je imao sjajnu priliku u 64. minuti kada je sjajno istrčao kontru i našao se oči u oči sa golmanom gostiju, ali je šutirao pored gola.

Navijači kluba iz Madrida su se ponadali da će njihov tim možda doći do gola iz penala u 82. minuti kada je igrač Betisa igrao rukom u svom šesnaestercu, ali sudija i nakon pregleda VAR snimke nije pokazao na bijelu tačku.

U završnici je Vinicius u par navrata imao sjajnu priliku da donese pobjedu Realu, ali je golman gostiju ponovo bio na visini zadatka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon toga su domaći još nekoliko puta zaprijetili, ali se rezultat nije promijenio pa je ostalo 0:0.

Real je tako propustio priliku da iskoristi kiks Barcelone pa sada oba kluba na vrhu tabele imaju po 22 boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.