(Foto: EPA)

Remi Evertona i Tottenhama

Meč na Goodisonu ostao u sjeni stravične povrede Andrea Gomesa

Midhat Šljivak

Everton i Tottenham su u 11. kolu Premiershipa remizirali (1:1) na Goodison Parku.

Sve vrijedno spomena u ovom meču desilo se u drugom poluvremenu, a vidjeli smo i scene kakve na fudbalskim terenima niko ne voli vidjeti.

Nakon nule na poluvremenu i nekoliko prilika u uvodnim minutama nastavka sa obje strane, Tottenham je u 63. minuti stigao do vodstva, a pogodio je Dele Alli.

A zatim se desila zaista stravična povreda Andrea Gomesa. Son je na njega startovao sa leđa, u blizini je bio i Aurier s kojim se Gomes sudario, a ispostavilo se da je Portugalac zadobio težak prelom noge.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Son je zaplakao na terenu i nije mogao da vjeruje šta se desilo, a za ovaj start je isključen.

Sa igračem više Everton je krenuo po izjednačenje. Do njega su došli u 98. minuti kada je Cenk Tosun pogodio za 1:1, što je bio konačan rezultat meča.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.