Očekivana reakcija trenera Liverpoola

Klopp odgovorio Guardioli na komentar o Maneu

Admin Čaušević

Nije se trebalo dugo čekati na reakciju Jurgena Kloppa nakon što je Pep Guardiola kazao da Sadio Mane ima običaj simulirati. 

Mane je u 37. minuti susreta sa Aston Villom dobio žuti karton zbog glume, da bi u sudijskoj nadoknadi zabio za 1:2 i pobjedu Redsa.

"Nekada Mane simulira, a nekada ima nevjerovatnu sposobnost da postiže golove u posljednjim minutama. On je talenovatan fudbaler", rekao je Guardiola.

Klopp je na pressici pred utakmicu Lige prvaka i duel s Genkom poručio da Mane nije simulator.

"Mogu reći da Sadio ne simulira. Bila je ta situacija s Aston Villom kada je ušao u kontakt i pao. Možda nije bio penal, ali je bilo kontakta. Nije izgledao kao da je skočio preko protivničke noge i pao."

Inače, Liverpool i Manchester City će za vikend međusobno odmjeriti snage što će biti derbi dosadašnjeg dijela Premiershipa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nisam raspoložen da pričam o Cityju. Možemo pričati o Genku, o nama, bilo čemu, ali ne o utakmici koja se igra tek u nedjelju", rekao je Klopp.

Redsi su trenutno prvoplasirana ekipa lige sa šest bodova ispred Građana. Nedjeljni meč igra se na Anfield Roadu s početkom u 17:30.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.