Hladnokrvna reakcija Van Dijka najbolje oslikava Liverpoolov trenutni nadimak

Redsi idu ka tituli

Hladnokrvna reakcija Van Dijka najbolje oslikava Liverpoolov trenutni nadimak

A. Čaušević

Liverpool je prethodnog vikenda bio veoma blizu prvog poraza u Premiershipu ove sezone.

Redsi su gostovali Aston Villi, gubili su do 86. minute, ali su na kraju uspjeli pobjediti. Andy Robertson je izjednačio, da bi Sadio Mane zabio za preokret i trijumf od 1:2.

Tako je Liverpol po 35. put u historiji Premier lige stidao do pobjede u sudijskoj nadoknadi, deset više od bilo kojeg drugog tima iz elitnog ranga engleskog fudbala.

Bilo je to da peti put od početka prošle sezone Redsi za trijumf zabijaju na isteku vremena zbog čega ne čudi zašto ekipa Juergena Kloppa ima nadimak "mentalna čudovišta".

U tunelu Villa Parka nakon što je utakmica završena Virgil van Dijk je bio siguran da će njegov tim odnijeti puni plijen, govori to i njegova hladnokrvna reakcija.

"To je ono što radimo", rekao je sjajni Nizozemac kada je ugledao da ga snima kamera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool za vikend dočekuje Manchester City i eventualnom pobjedom bi napravio veliki korak ka tituli, bez obzira što još uvijek nije okončan ni prvi dio sezone. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Red
jedva cekam kraj sezone ?
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi