Klopp napravio čudo na Anfieldu: Sastav Liverpoola iz 2014. godine to najbolje pokazuje

Preporodio je klub

Klopp napravio čudo na Anfieldu: Sastav Liverpoola iz 2014. godine to najbolje pokazuje

Endin Čaušević

Njemački stručnjak Jurgen Klopp preuzeo je kormilo u Liverpoolu prije četiri godine, te je napravio nevjerovatan tim koji je prošle sezone postao prvak Evrope.

Klopp je u Liverpool stigao kada je ovaj klub već bio u velikoj krizi rezultata i od njega se očekivalo da vrati Redse u sami vrh u Engleskoj, ali on je za kratko vrijeme napravio i više od toga.

Njemački trener je u potpunosti preporodio ekipu Liverpoola, te je totalno promijenio sastav ovog tima. Redsi sada imaju u ekipi nekoliko nevjerovatnih igrača koji su sigurno među najboljim na svijetu.

Engleski mediji prisjetili su se zanimljve utakmice koju su Redsi igrali prije pet godina protiv Real Madrida u Ligi prvaka. Oni su gostovali na Santiago Bernabeu, a Kraljevi su slavili sa 1:0.

No, u centru pažnje se našao sastav Liverpoola iz 2014. godine kojeg su Englezi uporedili sa trenutnim sastavom koji je donio ovom klubu titulu prvaka Evrope.

Sastav Redsa od prije pet godina izgleda zaista smiješno u odnosu na današnji tim. Od svih igrača koji su tada bili u prvom timu u ekipi je ostao samo Adam Lallana, ali on utakmice skoro uvijek počinje s klupe.

Za Redse tada su na Bernabeu nastupili: Mognolet, Manquillo, Škrtel, Toure, Moreno, Lucas Leiva, Emre Can, Allen, Marković, Lallana, Borini.

Klopp se riješio skoro svih igrača iz tadašnje ere Liverpoola što je bio pun pogodak. Sada na raspolaganju ima jedan od najboljih timova u Evropi koji zaista dominira skoro na svim poljima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trenutni najjači sastav Redsa je: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Wijnaldum, Salah, Mane, Firmino.

Liverpool's likely first eleven. (Image Credit: PA)

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Jedino Skrtel bi imao mjesta u pocetnoj petorci Liverpoola umjesto Matipa..
0 3
pjanke_1
Isto ko Husref radi.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi