Komitet za sudije nije imao izbora

Drakonske kazne za sudijsku četvorku s meča Borac - Radnik

Endin Čaušević

Fudbaleri Borca u nedjelju su na svom terenu pobijedili Radnik iz Bijeljine sa 2:0 u okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Radnik je poražen nakon pet kola, a Borac se ovom pobjedom probio na treće mjesto. Ipak, gosti su bili razočarani suđenjem u Banjaluci, a čak su i htjeli napustiti teren nakon što je sudija Aleksandar Njegomirović svirao penal za domaće kod rezultata 1:0.

Kako je SportSport.ba jučer najavljivao Njegomirović i njegovi pomoćnici su žestoko kažnjeni od strane Komiteta za sudije. Na osnovu izvještaja kontrolora te specijalnog posmatrača suđenja i jučer pogledane snimke Komitet nije imao izbora nego da žestoko kazni četvorku sa po deset utakmica suspenzije.

Uočene su velike greške sudijske četvore u Banjaluci što je na televiziji sinoć potvrdio i stručni konsultant. Ovim potezom iz Komiteta su poslali i svojevrsnu poruku sudijama od kojih očekuju da svoj posao odrađuju na najbolji mogući način.

Podsjećamo, glavni sudija na ovom meču bio je Aleksandar Njegomirović, a njegovi pomoćnici su bili Sreten Udovičić i Igor Radaković. Četvrti sudija na meču bio je Miloš Gigović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.