Đurić: Nismo htjeli napustiti teren, ružno sam se osjećao i baš sam razočaran

Kapiten Radnika nakon poraza od Borca

Đurić: Nismo htjeli napustiti teren, ružno sam se osjećao i baš sam razočaran · Intervju

A. Čaušević

Niz Radnika bez poraza okončan je u Banja Luci. Nakon četiri pobjede i jednog remija Bijeljenici su izgubili od Borca sa 2.0.. 

Jedan od razloga zašto su fudbaleri Radnika pognute glave napustili teren je situacija iz 80. minute kada je sudija Aleksandar Njegomirović dosudio nepostojeći penal za domaće.

U jednom trenutku se činilo da gostujući fudbaleri ne žele nastaviti utakmicu te da su se zaputili ka svlačionici. Međutim da nije bilo tako u razgovoru za SportSport.ba je otkrio kapiten Radnika, Velibor Đurić.

"Jednostavno možda je tako izgledalo, ali nismo htjeli da napustimo teren, samo smo se htjeli dogovoriti šta i kako u nastavku pa smo se izdvojili na jedan dio terena. Sve se izdešavalo tako kako se izdešavalo, kao kapiten to ne bih dozvolio jer nemam pravo da se igram s ugledom kluba", rekao je iskusni veznjak.

U trenutku kada je sudija Njegomirović pad Stojana Vranješa okarakterisao kao penal Đurić se nalazio na centru igrališta.

"Bio sam na centrum nisam dobro vidio situaciju, ali po reakciji igrača sam vidio šta se dešava. Nije problem penal, već odnos ljudi koji su sudili prema nama, odnos svih četverice sudija je prema igračima zaista bio veoma loš. Od prve minute, od nedosuđenih faulova... Penal je bila kap koja je prelila čašu", dodao je Đurić uz opasku da je i meču između ova dva tima igranom u Bijeljini također dosuđen diskutabilan penal za Borac.

Đurić je naglasio da je suđenje u Premijer ligi BiH na vrhunskom nivou, ali je istakao da među sudijama postoje jedan ili dvojica koji svoj posao ne rade kako treba.

"U Radniku sam tri i pol sezone, mogu slobodno reći da sam se jučer ružno osjećao. Trebao je to biti derbi kola, mi i borac smo u dobroj formi, ali zahvaljujući sudijama to nije bilo. Tako samo razočaran..."

"Suđenje je na visokom nivou, ali sigurno jedan ili dva pojedinca od njih ne rade svoj posao. Od njih 12 deset ih sudi perfektno. Može se desiti greška, ali ono jučer je bilo očigledno. Igraju treći i četvrti i nama se ne dozvoli da ja kao kapiten i najstariji igrač ne mogu da razgovaram sa sudijom kako onda da to rade mlađi igrači".

Po povratku kući atmosfera među igračima Radika je očekivano bila teška.

"Trener Žižovič nam je čestitao poslije utakmice, odigrali smo loše prvo poluvrijeme, drugo smo odigrali dosta korektnije. poslije drugog gola nije bilo smisla igrati, atmosfera u svlačioni je bila teška, baš sam razočaran i ne vidim smisao tih dešavanja sa jučerašnje utakmice".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Đurić i njegovi saigrači će nastojati da utakmicu sa Borcem ostave iza sebe što je prije moguće, te se od sutra okreću narednom rivalu, ekipi Sarajeva.

"Dosta dobro igramo protiv najboljih klubova lige. To protiv Borca se desilo tako kako se desilo. Ponovit ću da je suđenje dosta dobra i bez obzira na sve mi smo profesionalci i već od sutrašnjeg treninga okrenut ćemo se utakmici sa Sarajevom", kazao je Đurić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Ajme, o penalu kao da je Borac u 15. minutu produzetka dao gol iz nepostojeceg penala i tako pobjedio. Razbili su vas, vodili su i prije penala. Penal je posljedica ofanzivne igre Borca. Nezaustavljivi su posljednjih utakmica. Atakuju sa svih strana, a protivnici se bacaju, lome, hvataju po sesnestercu, samo da bi spasili go. Naravno da ce biti ili go ili penal
5 8
ciroa
Dobra vam ova kampanja protiv Borca zbog jednog "sumnjivog" penala, a ovamo Sarajevo drugi gol daje iz čistog ofsajda... Kad bi se zato utakmice prekidale, pola ih ne bi bilo završeno...
5 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi