Liga prvaka, 4. kolo:

Spektakularna utakmica u Dortmundu, Lyon rutinski s Benficom

Fudbaleri Borussije Dortmund porazili su Inter s 3:2 u meču odigranom u sklopu 4. kola grupne faze Lige prvaka.

Milioneri su prije dvije nedjelje izgubili od Intera na Meazzi i nije im nedostajalo motiva u večerašnjem susretu, a do zlata vrijedne pobjede došli su nakon preokreta režiranog u drugom poluvremenu.

Po njemački tim stvari nisu krenule najbolje. Već u petoj minuti gosti su došli do gola preko Martineza, a u završnici prvog poluvremena Vecino je na asistenciju Candreve udvostručio vodstvo na 2:0.

Činilo se da će Inter slaviti u Njemačkoj i samim tim napraviti krucijalnu razliku u odnosu na Borussiju, no u nastavku Conteov tim je propustio tri boda i vjerovatno prolazak u osminu finala. Milioneri koji su bili na koljenima prebacili su tri brzine više i pokazali svu svoju snagu. Prvo je u 52. minuti Hakimi smanjio na 3:1, a nedugo nakon toga za Brandt je donio izjednačenje Borussiji.

U 77. minuti sjajni Hakimi je izrastao u heroja domaćih novim golom koji je, ispostavit će se, bio dovoljan za zlata vrijednu pobjedu nad Interom. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do pobjede je došao i Lyon koji je kao domaćin savladao Benficu. Već na startu je bilo jasno da će Portugalci teško doći do bod(ova), budući da je odmah u četvrtoj minuti Lyonu vodstvo donio Andersen, a u 33. minuti već je bilo 2:0 zahvaljujući Depayju.       

Pri vodstvu od 2:0 se i otišlo na odmor, a na nova uzbuđenja čekalo se sve do samog finiša. Najprije je Seferović u 76. minuti smanjio prednost domaćih, no sve dileme oko pobjednika u nadoknadi je riješio Traore postigavši gol za konačnih 3:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.