Kakav golgeter

Nestvarna sezona: Lewandowski postigao gol na svakom meču Bundeslige i Lige prvaka

Jedan od najboljih poteza uprave Bayerna svih vremena je dovođenje Roberta Lewandowskog.

Poljski napadač je i u redovima Borussije Dortmund pokazivao nevjerovatan fudbal, ali ono što radi u Bayernu je čak i iznad tog nivoa.

Čak i u ovoj sezoni kada je igra Bayerna vrlo slaba, Lewandowski pokazuje zavidnu formu, a koliko mu dobro ide otkad je došao u Minhen najbolje pokazuje sljedeći podatak.

Naime, Poljak je nakon večerašnjeg gola protiv Olympiakosa, stigao Lea Messija po broju golova postignutim u grupnoj fazi Lige šampiona, ako ćemo gledati samo period od sezone 2014/15 kada se pridružio Bayernu. Od tada su njih dvojica postigla po 31 gol i nijedan fudbaler nije postigao više.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također, još fascinantiji podatak je onaj koji se odnosi na ovu sezonu. On je potigao barem po gol na svakoj utakmici u Bundesligi i Ligi prvaka. Odigrao je 14 utakmica u ova dva takmičenja i postigao 20 golova.

Ukupno gledajući, večerašnja utakmica protiv Olympiakosa mu je 84. u karijeri u Ligi prvaka, a računajući i večerašni gol postigao ih je 59.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.