Schweinsteiger predložio trenera Bayernu: Sigurno bi došao
EPA

Ko će sjesti na vruću klupu?

Schweinsteiger predložio trenera Bayernu: Sigurno bi došao

U njemačkim medijima uveliko se špekuliše o tome ko bi mogao sjesti na klupu Bayerna.

Rukovodstvo Bayerna u nedjelju je poslije loših rezultata uručilo otkaz Niki Kovaču, a mediji pominju mnoga imena špekulirajući o nasljednicima, među kojima je i ono Josea Mourinha.

'The Special One' je bez angažmana otkako se u decembru 2018. godine razišao s Manchester Unitedom, a da bi bio idealan za Bavarce mišljenja je i njihov legendarni igrač Bastian Schweinsteiger.

"Mogu zamisliti Mourinha u Njemačkoj. Sjećam se da me je uvijek pitao za Bayern i Bundesligi. Za vrijeme naših gostujućih utakmica, na televiziji je uvijek bila Bundesliga. Zaista je poznavao svakog igrača, čak i iz manjih timova, a učio je i njemački jezik. Vjerujem da bi prihvatio izazov", rekao je Schweinsteiger u razgovoru za Bild.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kovačevog nasljednika će inače dočekati savršen skor u Ligi prvaka, ali i tek četvrto mjesto na tabeli Bundeslige. Ipak, sastav je i dalje sastavljen od fudbalera svjetske klase koji bi uz pravi trenerski odabir opet bio velik i snažan.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Izzy
br1. Kovač je sam dao ostavku! br.2 Mourinho bi bio propast za Bayern. br3. novinar pojma nema!!!!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti