Desni bek se solidno pokazao

Bravo dobio crveni karton, pa Walker navukao rukavice: Prva intervencija je bila baš zanimljiva

Vrlo zanimljiva situacija viđena je pred sami kraj sinoćnje utakmice na San Siru između Atalante i Manchester Cityja. 

Ove dvije ekipe podijelile su bodove jer su u susretu 4. kola grupne faze Lige šampiona odigrale 1:1, a gosti s Etihada su finiš susreta dočekali s Kyleom Walkerom na golu.

Claudio Bravo je na poluvremenu zamijenio povrijeđenog Edersona, a Čileanac je dobio crveni karton 15-ak minuta prije kraja meča pa je trener Pep Guardiola morao nekog od igrača da stavi na gol.

Odlučio se za desnog beka Walkera koji je ušao s klupe kako bi obukao rukavice i golmanski dres, a po samom ulasku u igru morao je da interveniše.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Atalanta je imala slobodni udarac, lošta je išla direktno u Walkera, a Englez ju je iz drugog pokušaja uspio uhvatiti. Bila je to vrlo nespretna intervencija, ali najbitnije za njega je da City nije primio gol, ni u tom momentu a ni do kraja meča.

Imao je Walker još nekoliko sitnih intervencija i sve u svemu dobio je prolaznu ocjenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.