Ide u zatvor na 10 godina

Izrečena presuda napadaču na Ozila i Kolašinca, njegova majka histerično tražila da mu oproste

Edmir Škorić

Ashley Smith će zbog pokušaja pljačke u zatvoru provesti 10 godina.

Ashley Smith (30) je zajedno sa Jordanom Borthoverom pokušao krajem jula ove godine opljačkati zvijezde Arsenala Mesuta Ozila i Seada Kolašinca, no dvojac nije računao na hrabrost bh. defanzivca, koji je golim rukama krenuo na naoružane pljačkaše, spasivši tako sebe, a prije svega Ozila koji je upravljao Mercedesom u datom trenutku.

Lopovi su koristili ukradeni moped, imali su kacige i tamnu odjeću kako bi sakrili svoj identitet, no na kraju su uhapšeni.

Smith, jedan od dvojice lopova sa snimka pokušaja pljačke igrača Arsenala, ima 30 godina i već je bio u zatvoru zbog ranijih krivičnih djela. 

Zbog pokušaja da ukrade luksuzne satove vrijedne 200.000 funti od igrača Arsenala, Smith je osuđen na 10 godina zatvora, a njegova majka je urlala, molivši da oproste njenom sinu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nešto kasnije sudit će se i njegovom saučesniku u ovom zločinu, a prilikom današnje presude Smithu je sudija kazao da je "Kolašinac bio nevjerovatno hrabar kada se ispriječio pred naoružanim lopovima".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.