Malo ko o svom saigraču govori kao što je Kolašinac govorio o Ozilu

Hvali svog prijatelja

Malo ko o svom saigraču govori kao što je Kolašinac govorio o Ozilu

E. Škorić

Mesut Ozil je u potpunosti pao u drugi plan kod Unaija Emeryja, no Sead Kolašinac smatra da to ne umanjuje radne navike bivšeg reprezentativca Njemačke.

Ozil nije igrao u nekoliko posljednjih mečeva, mada je dobio šansu u Liga kupu protiv Liverpoola.

Iako je bilo govora da želi da ode iz Londona, nedavno je Mesut istakao da planira ostati unatoč svemu, a ova sezona došla je nakon incidenta u kojem je učestvovao zajedno sa Kolašincem, kada su njih dvojica bili na meti jedne lokalne bande.

"Mesut je Mesut. Ima mnoštvo posebnih osobina “, rekao je Kolašinac, koji smatra da će ovaj ponovo biti onaj stari.

"Na primjer, protivnički tim mogao bi na njega staviti dva igrača, a ne jednog - što stvara puno prostora drugima. To pravi razliku na terenu i u igri. Svi znaju kakvu kvalitetu ima, vidjeli smo to više puta. Jedan je od najboljih igrača u Evropi i mislim da može puno postići i zaista pomoći timu kada se vrati", dodao je bh. reprezentativac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kolašinac je potvrdio da se Ozil osjeća opušteno s obzirom na nedostatak igre, ali dodao je da njegov saigrač naporno radi na povratku svog mjesta u timu.

"Mesut je opušten. Malo je nesretan zbog slabe minutaže, ali to nikada ne vidite na njegovim treninzima. Čini sve što može. Uvodi dodatne treninge kako bi ostao na razini na kojoj treba da bude", dodao je Kolašinac.

Promo

Top Komentari

C.Banks
Pričaj o sebi kani se Mesuta. Poradi na svojoj formi koja nije ni blizu iz Šalkea i početku u Arsenalu
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi