Kolašinac izgubio mjesto startera?

Emery spremio nekoliko velikih promjena u sastavu Arsenala za Leicester

Endin Čaušević

Londonski Arsenal nalazi se u lošoj formi u posljednje vrijeme, a Topnici se nadaju da će se to konačno prekinuti večerašnjom utakmicom protiv Leicestera.

Arsenal već tri kola nije uspio upisati pobjedu u Premiershipu, a ekipu Unaija Emeryja večeras očekuje itekako teško gostovanje kod Leicestera koji igra u odličnoj formi i na iznenađenje mnogih nalazi se na trećem mjestu.

Londonski klub prethodne dvije sedmice uzdrmalo je nekoliko skandala, a prije svega se to odnosi na Granita Xhaku koji je zbog sukoba s navijačima ostao bez kapitenske trake.

Također, i Emeryju se sve više "trese" stolica i sigurno da čelnici kluba neće još dugo imati podršku za Španca ukoliko se nastavi loša serija rezultata.

Pred večerašnji meč protiv Leicestera očekuje se da Emery malo promijeni sastav, a navodno će napraviti nekoliko promjena u početnom sastavu.

Dani Ceballos je povrijeđen što je sigurno udarac za Arsenal, ali očekuje se da se u početni sastav konačno vrati Mesut Ozil. Također, trebao bi igrati i Lucas Torreira u veznom redu umjesto Xhake, dok će Tierney na poziciju lijevog beka, a Kolašinac će vjerovatno ostati na klupi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Emery šansu u večerašnjem meču neće dati mladim igračima koji su bili starteri u prethodnim kolima, te će u napadu igrati iskusniji igrači, a to su Aubameyang, Lacazette i Pepe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.