"Period u Arsenalu? Boljelo me kada spavam, kada kihnem..."

Denis Suarez neće po lijepom pamtiti avanturu na Emiratesu

"Period u Arsenalu? Boljelo me kada spavam, kada kihnem..."

Ovog ljeta se Denis Suarez vratio u Celtu, klub u kojem je počela njegova karijera. Nakon što ga je "odgojio", klub iz Viga ga je još 2010. godine prodao Manchester Cityju, da bi dvije godine kasnije stigao u Barcelonu (B).

Dugo vremena su na Nou Campu vjerovali da će Suarez biti okosnica neke nove Barcelone. Ipak, njegov razvoj nije tekao po planu, nisu pomogle ni posudbe Sevilli i Villarrealu, da bi drugi dio prošle sezone 25-godišnji veznjak/krilni fudbaler proveo u Arsenalu. Čim se vratio sa posudbe u Arsenalu, Barcelona ga je prodala Celti za skoro 13 miliona eura.

Iako je u Arsenal stigao kao veliko pojačanje, upisao je tek šest nastupa za prvi tim Topnika, a za to su zaslužni veliki problem i sa povredom (prepona).

Sada je Suarez otvorio dušu za Goal.com i govorio o periodu iz "noćne more". Problemi su bili toliki da je Suarez imao poteškoća i sa pokretima na koje većina ne obraća pažnju...

"Još me više frustriralo što ne mogu igrati zbog povrede. Toliko sam patio u Arsenalu da me povreda praktično spriječila da obavljam svakodnevne radnje", izjavio je Suarez, pa nastavio:

"Boli kada spavate, kada kihnete, pa čak i kada se penjete uz stepenice. Samo zamislite da idete u klub koji vas je zvao mjesec ranije, s ogromnom nadom, a onda da ne možete raditi apsolutno ništa od druge sedmice u tom klubu, pa nadalje - osim da pokušavate trenirati uz ogromnu bol... U jednom trenutku sam pomisio "dosta". Odigrao sam tri ili četiri utakmice, ali kao da nisam jer nisam bio ni na 50%."

"Ali povreda je sada iza mene, pa čak iako nekada osjetim nelagodu svaki dan i svaku noć radim kako bi problemi otišli", poručio je Suarez.

Ipak, Denis Suarez ne želi isključiti mogućnost da se nekada ponovo okuša u Premier ligi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nikada ne znate šta budućnost nosi. U Arsenal sam otišao sa velikim nadanjima... Debitovao sam protiv Manchester Cityja, ali u prvoj gostujućoj utakmici sam se povrijedio. Mislio sam da je u pitanju ruptura aduktora jer sam se jedva mogao osloniti na tu nogu i pomjerati je", prisjetio se trenutka kada se povrijedio Suarez, pa dodao:

"Pregledi su pokazali da nema rupture, već je došlo do obilnog gomilanja tečnosti u predjelu kosti karlice i od tada nisam mogao napraviti niti jedan korak bez osjećanja bola... Nastavio sam trenirati jer nisam želio odustati u svojoj drugoj sedmici nakon dolaska, ali jednostavno nisam mogao. Nisam bio na 100%, ma ni na 50. Nisam uopšte mogao šutirati na gol."

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yossarian
Kome smeta gazija u svim njegovim (ili njezinim) inkarnacijama i profilima, dovoljno je da prijavi komentar kao spam. Onda će opet zaraditi ban. Ako ste se pitali zašto mijenja broj slova u nick-u tako često...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi