Turbulentan period za Arsenal

Aubameyang bi mogao ostati bez kapitenske trake nakon samo jedne utakmice

Endin Čaušević

Fudbaleri Arsenala prethodnog vikenda poraženi su u gostima protiv Leicestera sa 2:0 u meču 12. kola Premiershipa.

Arsenal već četiri utakmice ne zna za pobjedu u domaćem prvenstvu i sada je pao na šesto mjesto. Jasno je da su Topnici u krizi, a loša atmosfera stvorila se nakon što je Granit Xhaka imao sukob s navijačima.

Švicarac je tada ostao bez kapitenske trake koju je Unai Emery odlučio dati Pierre-Emericku Aubameyangu. Gabonac je za vikend po prvi put bio kapiten Arsenala, a čini se da to neće dugo potrajati.

Iako je Aubameyang jedan od najboljih igrača Arsenala engleski mediji su prenijeli da nisu baš svi u klubu dobro reagovali na to da je on izabran za novog kapitena.

Čak i navijači vjeruju da je kapitenska traka trebala ići nekome drugom, te navodno Emery ponovo razmišlja da promijeni odluku. To samo dovoljno pokazuje koliko je atmosfera u Arsenalu uzdrmana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.