Kraljevski klub bi mogao srušiti rekord koji drži Neymar sa svojim transferom u PSG

Real Madrid je spreman ponuditi 400 miliona eura za Kyliana Mbappea!

S. Pašalić

Real Madrid je navodno spreman da postavi novi rekord kada su u pitanju transferi u pokušaju da dovede Kyliana Mbappea.

Prema pisanju Le Parisiena, Kraljevski klub je spreman da ponudu nevjerovatnih 400 miliona eura za 20-godišnjeg Francuza.

Trenutni rekord drži Neymar koji je 2017. godine prešao iz Barcelone u PSG za 222 miliona eura.

Mbappe je već neko vrijeme na radaru Real Madrida i velika je želja Florentina Pereza koji ga ovog ljeta ipak nije uspio dovesti, ali i dalje od toga ne odustaje.

Igrač PSG-a je imao nevjerovatnu sezonu iza sebe u kojoj je u 43 utakmice postigao 39 golova i imao 17 asistencija, te je zbog toga pokupio brojna priznanja.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Parižani su s druge strane zainteresovani za Viniciusa Juniora pa bi prema pisanju Diario Sporta on mogao biti ključni faktor u pokušaju da dvije strane postignu dogovor oko Mbappea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.