Modrić večeras primio priznanje koje nikada nisu osvojili ni Messi ni Ronaldo

Luka osvojio nagradu Golden Foot

Modrić večeras primio priznanje koje nikada nisu osvojili ni Messi ni Ronaldo

Hrvatski nogometaš Luka Modrić večeras je u Monte Carlu primio nagradu Golden Foot. 

Radi se o nagradi koju od strane jedne firme iz Monaca dobijaju nogometaši stariji od 29 godina kao priznanje za održavanje uspješne karijere. Kriteriji su: individualni uspjesi, uspjesi tima, iznimna osobnost i karizma.

Žiri sastavljen od novinara širom svijeta predložio je kandidate te se preko internet ankete glasalo.

Zanimljivo da ovu nagradu tokom karijere nikada nisu osvojili ni Cristiano Ronaldo ni Leo Messi.

"Čast mi je primiti ovu nagradu. Vraćam se na svoju najbolju razinu kao što sam pokazao u prošloj utakmici. Do kraja godine je još sedam vrlo važnih utakmica i nastavit ćemo dobro igrati", kazao je Modrić nakon što je primio nagradu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, ovo priznanje su tokom ranijih godina osvajale zvijezde poput Ikera Casillasa ili Gianluigija Buffona, a prošle godine nagradu je osvojio Edinson Cavani.

Luka je za 2018. godinu osvojio nagradu za najboljeg igrača svijeta, ali tokom sezone 2018/19 je bio vrlo loš pa je pretrpio brojne kritike. Ipak, kao što i sam kaže, polako se vraća u pravu formu...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

predator23
Luka nastavlja nabijati komplekse
6 6
@dn@n
Nije zaslužio, smrde mu noge...
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi