Selektor Azzurra ima samo jednu dilemu

Italijani već otkrili Mancinijevu startnu postavu za meč na Bilinom polju

Admin Čaušević

Četverostruki prvak svijeta, reprezentacija Italije, u petak će gostovati na Bilinom polju u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

S obzirom da su stvari u grupi J praktično poznate Bosna i Hercegovina će duel s Azzurrima iskoristi kao važan test za baraž u martu, dok će Italijani nastojati da nastave niz pobjeda.

Obje selekcije su s mini pripremama za ovaj susret počele u ponedjeljak, a nakon dva treninga italijanski mediji su već otkrili sastav za koji se odlučio Mancini.

Iskusni stručnjak ima samo jednu dilemu, a tiče se Juventusovog Federica Bernardeschija - da li ga koristiti u napadu ili u veznom redu.

Na golu će stajati Gianluigi Donnarumma. Alessandro Florenzi, Emerson Palmieri, Leonardo Bonucci i Francesco Acerbi će činiti odbrambeni kvartet.

Nicolo Barella i Jorginho su sigurni u veznom redu, dok Mancini razmišlja da treći igrač u sredini bude Bernardeschi. Ipak, najviše šansi da bude starter ima Nicolo Zaniolo.

Bernardeschi se istovremeno i bori za poziciju u napadu s Federicom Chiesom, dva druga napadača bi trebala biti Andrea Belotti i Ciro Immobile.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Italijanska ekspedicija u BiH stiže u četvrtak kada će trenirati na Bilinom polju. Utakmica u petak počinje u 20.45.

UEFA je odlučila da će pravdu na Bilinom polju dijeliti mladi švicarski arbitar Sandro Scharer kojem će na terenu pomagati Stephane De Almeida i Bekim Zogaj. Sva trojica su Švicarci, baš kao i četvrti sudac Alain Bieri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.