Xavi Simons je među najpopularnijim fudbalerima svijeta

Čudo od 16 godina: PSG mu već sada plaća milione, a popularnost na Instagramu je nevjerovatna

Midhat Šljivak

Prošle godine 16-godišnji Xavi Simons odlučio je da napusti čuvenu Barceloninu fudbalsku školu La Masiju i da potpiše za PSG.

Ovaj talentovani fudbaler sada karijeru gradi u redovima francuskog velikana, a osim činjenice da bi u budućnosti mogao biti fudbalska zvijezda, on je to već napravio na Instagramu.

Ovog 16-godišnjaka na Instagramu prati više od dva miliona ljudi. Izuzetno je popularan na društvenim mrežama i za budućnost se očigledno ne treba da brine, bez obzira kako se kretala njegova karijera.

Simons u PSG-u već sada ima ugovor od milion funti godišnje. To je svakako najveća cifra koju jedan ovako mlad igrač zarađuje, a također posjeduje bogati ugovor sa Nikeom čiji detalji nisu poznati.

Xavi je sin nekadašnjeg fudbalera Regilija Simonsa. Rođen je u Amsterdamu, a ime je dobio po legendi Barcelone Xaviju Hernandezu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Moj otac mi je uvijek bio idol. Zna sve o fudbalu, često me kritikuje, ali uvijek mi govori istinu", rekao je Simons.

Da li će ostvariti karijeru kakva mu se predviđa, ostaje nam da vidimo u narednim godinama, ali ono što je sigurno, već je zaradio poprilično dobru cifru zajednog dječaka od 16 godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.