Policija u pripravnosti

Napadi na navijače Kosova u Plzenu

Reprezentacija Kosova večeras u Plzenu igra meč 9. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv domaće selekcije - Češke.

Utakmica je ovo koja bi mogla dosta toga reći kada je Grupa A u pitanju s obzirom da Češku na drugom i Kosovo na trećem mjestu dijeli samo jedan bod.

Kosovo, iako u zadnjem kolu igra protiv Engleske, ima šansi za plasman na Euro, pa je u Plzen doputovao i značajan broj navijača ove reprezentacije.

Međutim, za sada je za navijače Kosova izuzetno opasno u Plzenu.

Kosovski mediji javljaju da se već desilo nekoliko napada na gostujuće navijače od strane maksiranih, lokalnih huligana.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Češka policija je čak bila prisiljena napraviti zaštitni obruč oko grupe navijača Kosova kako bi spriječila nove napade.

Podsjetimo, Kosovo je na domaćem terenu savladalo Češku sa 2:1, dok večerašnji meč na Doosan Areni počinje u 20:45 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.