Na Kosovu nisu mogli saznati gore vijesti pred mečeve odluke

Muriqi definitivno otpao

Na Kosovu nisu mogli saznati gore vijesti pred mečeve odluke

E. Škorić

Kosovu slijede dva odlučujuća meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Kosovo ima bod manje od drugoplasirane Češke, pa je i dalje u igri za to drugo mjesto i direktan plasman na smotru najboljih evropskih selekcija.

No, Kosovu slijede teške utakmice, Najprije za dva dana gostuju Češkoj, pa 17. novembra dočekuju Englesku u Prištini. Stvar je jasna, Kosovo ne smije izgubiti od Češke, ali ipak ova mala zemlja ne odustaje od nade da će napraviti historijski rezultat.

No, planove joj remeti povreda jednog od ključnih igrača. Vedat Muriqi, zvijezda reprezentacije i igrač Fenerbahčea otpao je za naredna dva duela zbog povrede.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Za selektora Brnarda Challandesa ovo nisu nimalo dobre vijesti jer je napadač Fenera u sjajnoj formi.

Muriqi je u Superligi Turske postigao čak sedam pogodaka na 11 mečeva.

Top Komentari

gumenakita
Kurici
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi