(Foto: EPA)

Među najboljim igračima dosadašnjeg dijela sezone

Ništa u Seriji A ne može bez Miralema Pjanića

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i član torinskog Juventusa Miralem Pjanić izabran je u idealni tim dosadašnjeg dijela sezone u italijanskoj Seriji A.

U izboru Sky Sport Italia veznjak Stare dame našao se u društvu najboljih igrača prvenstva Italije, te je tako potvrdio da je u zaista odličnoj formi.

Taktički je Sky ekipu postavio u formaciji 3-4-1-2, a tim je sastavljen prema statističkim podacima iz proteklih 12 kola Serije A.

Ovako za sada izgleda idealnih 11 jedne od najjačih evropskih liga:

Pjanić: Ako Inter nastavi ovako...

Ove sezone će Stara dama morati da 'ostavi dušu' ako želi biti prvak s obzirom na to kako igra Inter.

To je primijetio i sam Pjanić, koji smatra da će Juve morati da igra najbolje što može do samog kraja i da neće biti prilika za mala opuštanja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Inter se odlično snašao i pobijedio je Veronu, a isto tako i mi Milan. Ako Inter nastavi ovkao, natjerat će nas na nevjerovatnu sezonu. Morat ćemo da damo više nego što možemo da bismo bili prvaci. Inter je imao vrlo dobru sezonu do sada i čestitam im. Početak naše sezone također je bio vrlo dobar i moramo da nastavimo ovako", poručio je bh. veznjak.

Imao je Juve dosta problema tokom dosadašnjeg dijela sezone, no za sada tim Maurizija Sarrija uspješno gura ka svojim ciljevima, a reklo bi se da je to osvajanje trofeja na svim frontovima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.