Slišković za Gazzetta dello Sport otkrio svoje "miljenike" među Azzurrima i Zmajevima

"Ne volim baš moderni fudbal"

Slišković za Gazzetta dello Sport otkrio svoje "miljenike" među Azzurrima i Zmajevima

Večeras se na Bilinom polju igra meč 9. kola Grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u kojem će snage odmjeriti reprezentacije Bosne i Hercegovine i Italije.

Italijanski mediji su se pred utamicu sa BiH sjetili nekadašnjeg reprezentativca naše zemlje, a nešto kasnije i slektora, Blaža Sliškovića.

Blaž Slišković danas radi u Hong Kongu gdje trenira ekipu Kitcheea, a u razgovoru za Gazzetta dello Sport je istakao da nije previše oduševljen modernim fudbalom.

"Pitam se kako je moguće da igramo svaka tri dana i da svi trče kao ludi. Igrači postaji mašine koje imaju mogućnost odmah povratiti energiju. Dok smo koristili samo led i nakon dvije utakmice smo bili jako umorni. Igrači su danas mašine, nema kreativnosti", poručio je Slišković.

Ipak, u večerašnjem duelu na Bilinom polju, u obje selekcije ima igrača koje Slišković očigledno cijeni, baš zbog kreativnosti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ne volim baš moderni fudbal. Pjanića i Insignea, da - to su moji favoriti", zaključio je nekadašnji strateg Zrinjskog.

Inače, Slišković je dio svoje karijere proveo upravo u Italiji, u dresu Pescare, kluba čiji ga navijači i danas izuzetno cijene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi