Mandžukić izabrao novi klub i tražio dozvolu od Juventusa da im se pridruži već u decembru

Sigurno napušta Staru damu

Mandžukić izabrao novi klub i tražio dozvolu od Juventusa da im se pridruži već u decembru

E. Čaušević

Hrvatski napadač Mario Mandžukić ove sezone nije upisao niti jedan jedini nastup u dresu Juventusa.

Maurizio Sarri je po dolasku na klupu Stare dame poručio Mandžukiću da ne računa na njega, te da može tražiti novi klub. Iako se činilo da će Mandžukić karijeru nastaviti u Kataru na kraju je transfer propao, te je ostao u Juventusu.

No, već sada je jasno da će Mandžukić već u januaru napustiti prvaka Italije. Nekoliko klubova pokazalo je interes za ovog 33-godišnjeg napadača, ali čini se da se već zna gdje će nastaviti karijeru.

Italijanski Tuttosport je objavio da je Mandžukić odlučio da karijeru nastavi u Manchester Unitedu, te da je tražio od Juventusa da pristanu na transfer već prvog dana zimskog prelaznog roka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jasno je da se Mandžukić ne želi duže od toga zadržati u Juventusu, te je ostalo još da se klubovi dogovore oko visine obeštećenja. Navodno, Mandžukić bi mogao tražiti i dozvolu kluba da trenira s Manchester Unitedom već od narednog mjeseca kako bi se što prije uklopio u ovaj tim.

Ipak, još uvijek nije sasvim jasno da li će Stara dama pristati na to jer prvo žele da sve dogovore s Crvenim đavolima.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ade1987
Dobar igrač nadam se da ćeš doći u Manchester
2 1
user1573815437
Igrac koji zabija golove u velikim finalima i polufinalima, pomaze u odbrani, cuva loptu kada treba, kako je samo zabio dva gola Realu u Madridu, ljudi brzo zaborave vrijednosti... nema mjesta zalosno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi