Zaostali meč 10. kola

Juniori HŠK Zrinjski uvjerljivi protiv FK Velež

Midhat Šljivak, foto: V. Bernadić

Juniori HŠK Zrinjski savladali su gradskog rivala Velež sa 4:0 u odgođenom susretu 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Mladi Plemići su potpuno dominirali u ovom meču i na kraju su sasvim zasluženo došli do tri boda protiv najvećeg tivala.

Već nakon prvih 45 minuta domaći tim je imao tri gola prednosti. Za 1:0 pogodio je u devetoj minuti Ivan Kurbaša, da bi zatim isti igrač u 43. minuti povećao na 2:0.

U nadoknadi prvog dijela i treći gol u mreži Rođenih, a ovog puta je mrežu golmana Aličića pogodio Mateo Ramljak za uvjerljivu prednost od 3:0.

Nastavak meča donosi još jedan gol u mreži Veleža. Konačnih 4:0 postavio je Petar Miličević u 74. minuti meča.

Juniorska Premijer liga 10. kolo:

HŠK Zrinjski - FK Velež 4:0

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

HŠK Zrinjski: Milović, Tiro, Ramljak, Šuta, Radoš, Bošković, Miličević, Mičeta, Kurbaša, Bašić, Bošnjak.

FK Velež: Aličić, Zekić, Balavac, Husović, Pirija, Bašić, Bečić, Sijamija, Zvizdić, Demić, Alagić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.