Tešanjci slavili sa 2:0

TOŠK polusezonu završio sigurnom pobjedom nad Travnikom

Admin Čaušević, foto: Esmer Oštraković

TOŠK je u 15. kolu Prve lige FBiH sa sigurnih 2:0 pobijedio Orašje i tako pobjedom okončao prvu polusezonu. 

Domaći su na stadionu Luke susret započeli na furiozan način, a već nakon 15-ak minuta igre imali su prednost od dva gola kada su praktično i riješili pitanje pobjednika. 

Mrežu gostiju u šestoj minuti je načeo Dizdarević, da bi u 12. minuti nakon asistencije Škrijelja prednost TOŠK-a udvostručio Šabić. Do kraja prvog poluvremena domaći su imali još nekoliko poluprilika.

Sredinom drugog poluvremena Veziri su imali prilike preko Šere i Siledžije da se vrate u igru, ali nisu uspjeli postići gol.

Finiš utakmice nije donio rezultatske promjene pa je ostalo 2:0 za TOŠK koji tako polusezonu završava sa 28 bodova te trećim mjestom jer drugoplasirano Goražde ima isto bodova, ali bolju gol-razliku.

NK TOŠK - NK Travnik 2:0 (Dizdarević 6', Šabić 12')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK TOŠK: Strika, Šehić, Koprivica, Škrijelj, Kurdić, Helić, Carvalho, Dizdarević, Poturalić, Mazić, Šabić.

NK Travnik: Muratspahić, Silajdžija, Skopljak, Čatić, Kadrić, Vujica, Pandžić, Oršolić, Ćatić, Fazlić, Torlak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.