Dobre vijesti za navijače Intera

Alexis bi se na teren mogao vratiti nešto ranije od predviđenog

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez mogao bi se na teren vratiti nešto ranije od očekivanog.

Napadač Intera povrijedio je članak prošlog mjeseca nakon čega je otišao na operaciju i predviđalo se da ga na terenu neće biti tri mjeseca.

Ipak, šef doktorskog tima Intera Piero Volpi kazao je za čileanske medije da proces oporavka iskusnog nogometaša teče bolje nego što je planirano.

"Radimo s Alexisom vrlo dobro, a njegova povreda zahtjeva pažljiv pristup. Ali, bez obzira na to, sve nam ide u prilog. Raspored oporavka koji smo napravili u Interu ide sasvim po planu. Još uvijek se očekuje da se vrati sredinom januara, ali vidjet ćemo. Ako sve bude teklo kao i do sada, vratit će se i brže".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Imat ćemo bolju predstavu o situaciji nakon božićne pauze. Još uvijek nije počeo ni da radi s loptom, ali nadamo se da će početi u narednim danima", zaključuje Volpi.

Inače, Alexis je prije povrede u dresu Intera upisao četiri utakmice i ostvario učinak od jednog gola i jedne asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.