Šta je Baždarević otkrio Italijanima pred večerašnji meč?

I danas osjeća žal

Šta je Baždarević otkrio Italijanima pred večerašnji meč?

Bivši selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević ispričao je medijima u Italiji kako je svojevremeno umalo zaigrao u Interu.

Baždarević se, bez dileme, ubraja u jedne od najboljih fudbalera koje je naša zemlja ikada imala, a kada je bio na zenitu svoje karijere želio ga je dovesti veliki Inter s čijim čelnicima je bio i pregovarao.

Otkrio je to Baždarević u razgovoru za današnje izdanje "Repubblice".

"Čelnici Intera su me zapazili još dok sam kao igrač Željezničara igrao polufinale Kupa UEFA-e protiv Videotona. Imali smo i razgovore, ali na kraju je umjesto mene došao Scifo. Italija je ostala san. Nisam čak ni 1990. godine igrao na Svjetskom prvenstvu u Italiji", kazao je Meša.

Opisao je i kakav je igrač svojevremeno bio.

"Sa 27 godina sam bio moderan vezni igrač. U to vrijeme moju idoli su bili Facchetti, Riva i Baresi."

Razgovor nije mogao proteći, a da se ne pomene večerašnji duel koji će BiH i Italija odigrati u Zenici.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Svim igračima duel sa Italijom izaziva jedan adrenalin i želju da se predstave u najboljem svjetlu, da pokažu napredak. Ja osjećam dvostruko žaljene, zbog toga što danas neću biti u ulozi selektora i što prije 32 godine nisam potpisao za Inter", ispričao je, između ostalog, Baždarević.

Podsjetimo, kao trener Baždarević danas radi u Francuskoj gdje vodi Paris FC.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BJB1
A okani se trenerskog posla,nije to za tebe i usput ne spominji reprezentaciju baksuze
1 6
karlhajncbrazzzo
Meša je bio igrač sa istančanim osječajem za prepoznati nepravdu na terenu, nije se libio hraknuti sudiju usred face u tim trenucima.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi