Priča nije laž: Inter se oglasio o metku u koverti

Prijetnje Conteu

Priča nije laž: Inter se oglasio o metku u koverti

Jutros su italijanski mediji prenijeli informaciju da je Antonio Conte dobio kovertu u kojoj su se nalazili metak i pismo puno prijetećih poruka, nakon čega je treneru Intera dodijeljena policijska zaštita.

Međutim, nedugo nakon pojave ovakvih informacija oglasila se i supruga stratega Nerazzurra i na svom Facebook profilu poručila da je "prića o metku laž", te da ima osjećaj da "neki ljudi ustanu ujutro i odmah pokušavaju nešto izmisliti i pisati o tome".

Međutim, sada je Inter potvrdio da priča sa metkom u koverti nije bila laž, ali da je ista, namijenjena Conteu, stigla u sjedište kluba, a ne na kućnu adresu italijanskog stretega.

Istraga je pokurenuta nakon što su uposlenici kluba odnijeli kovertu u policiju.

"U vezi sa pričom objavljenom danas, Inter želi razjasniti da Antonio Conte nije lično primio prijeteće pismo i odnio ga u policiju... Pismo je stiglo u klub i proslijeđeno je, kako to protokol nalaže, relevantnim organima", poručili su iz Intera.

Metak u koverti je u Italiji već dobro poznat način zastrašivanja, a sličnu pošiljku je u prošlosti dobila i nekolicina italijanskih političara.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako bi se vrlo vjerovatno moglo raditi tek o bolesnoj šali, italijanske vlasti na ovaj slučaj gledaju jako ozbiljno.

Podsjetimo, Conte se našao na meti uvreda, prijetnji i kritika navijača Juventusa, njegovog bivšeg kluba, kada je preuzeo ekipu Intera...

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi