Sjajna dobrodošlica za Gordi Albion

Zašto su navijači Kosova veličanstveno dočekali Engleze? 'Kada su nam silovali žene...'

Navijači reprezentacije Kosova omogućili su Englezima večeras da se u Prištini osjećaju kao kod kuće.

Oni izuzetno cijene ovu zemlju, a to su odlučili i da pokažu pred sami početak susreta, odnosno tokom intoniranja himne gostujuće selekcije.

Svaki navijač Kosova digao je kartone sa zastavom Engleske, a i brojne transparente na kojima je pisalo: 'Dobro došli voljeni Englezi', 'Kada smo proživljavali genocid i silovanje žena, vi ste nam davali nadu u slobodu', 'Zauvijek zahvalni Engleskoj' itd.

Ugledni britanski tabloid The Sun prenosi kako su se navijači Kosova Englezima zahvaljivali zbog pomoći tokom kosovskog rata kasnih 90-ih godina prošlog stoljeća.

Inače, sama utakmica završena je rezultatom 0-4 za Gordi Albion koji je kvalifikacijsku grupu A završio na 1. poziciji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

S druge strane, Kosovo je završilo treće, ali odigralo je vrlo dobre kvalifikacije i gaji velike nade da će se kroz baraž Lige nacija plasirati na Evropsko prvenstvo.

Prvi rival Kosova u polufinalčnom meču baraža bit će Sjeverna Makedonija, a bolji iz tog susreta u finalu će igrati protiv boljeg iz meča Bjelorusija - Gruzija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.