Engleska protutnjala Prištinom

Četiri gola u mreži Kosova

Engleska protutnjala Prištinom

Fudbaleri reprezentacije Engleske bez većih problema slavili su večeras u Prištini protiv Kosova sa 4:0 u susretu 10. kola kvalifikacija za EP. 

Englezi su i prije ovog meča osigurali nastup na smotri najboljih selekcija Evrope dok je Kosovo bilo bez šansi, pa je publika mogla da uživa u jednom opuštenom meču sa dosta prilika i na kraju četiri gola.

Gordi Albion je poveo u 32. minuti kada je pogodio Harry Winks. To je bio i konačan rezultat prvog dijela. U nastavku Engleska postiže još tri pogotka i to preko Harryja Kanea, Marcusa Rashforda i Masona Mounta u 79., 83. i 91. minuti.

Englezi su kvalifikacije završile na 1. poziciji sa 21 bodom, dok je Kosovo završilo treće sa deset bodova manje i ostaje mu baraž u Ligi nacija kao nada za plasman na Euro.

Osim Engleske iz grupe A na Euro ide Češka koja je večeras doživjela neočekivanan poraz u gostima kod Bugarske. Za prvu pobjedu Bugara u ovim kvalifikacijama zaslužan je Bozhikov koji je u 56. minuti zatresao mrežu Češke.

Bugarska je kvalifiacije završila na 4. poziciji sa šest osvojenih bodova, dok je Češka na kraju druga sa 15.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za EP, grupa A, 10. kolo:

Bugarska - Češka 1:0

Kosovo - Engleska 0:4

Top Komentari

Rajvosa2019
Bilo kako bilo Kosovo odigralo puno bolje kvalifikacije nego mi , kad bi se nasi igraci ovako borili za drzavni dres mi bi vec davno bili par puta na EP/SP , nasi bi sa malo truda puno uspjeha - nemoze tako jarane
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi