Petković je i u nekoliko utakmica Hrvatske postizao jako bitne golove

Katalonci žele riješiti problem u napadu

Dinamo na pragu novog velikog transfera: Barcelona želi Brunu Petkovića!

S. Pašalić, foto: EPA

Barcelona je i dalje u potrazi za zamjenom za Luisa Suareza, a katalonski Sport piše da je sada igrač Dinama, Bruno Petković jedan od glavnih kandidata da popuni to mjesto u budućnosti.

Navodi se kako je sportski direktor kluba sa Camp Noua, Eric Abidal bio na utakmici koju je Hrvatska u subotu igrala protiv Slovačke kako bi pratio upravo Petkovića.

Napadač Dinama je postigao drugi gol za Hrvatsku u tom meču, a bio je to ukupno peti gol za ovu reprezentaciju u osam odigranih utakmica.

Petković ove sezone igra odlično i u dresu Modrih pa je u 23 meča postigao 9 golova i upisao 8 asistencija.

Katalonci možda već ove zime, a sigurno narednog ljeta žele riješiti pitanje zamjene za Suareza koji će definitivno napustiti Camp Nou, a Petković je zbog svega navedenog jedan od glavnih kandidata za to.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On ima ugovor sa Dinamom do 2024. godine i njegova trenutna cijena je 8 miliona eura, a ostaje da se vidi za koliko bi ga prvak Hrvatske bio spreman pustiti ukoliko stigne i zvanična ponuda Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.