EPA

Više nema prepreka

Pochettino od januara na novom poslu?

Mauricio Pochettino nakon nešto manje od pet i pol godina je dobio otkaz u Tottenhamu.

Prije pola godine popularni Poch je vodio Spurse do finala Lige šampiona, međutim poslije očajnih rezultata u Premier ligi uručen mu je otkaz i na njegovo mjesto je postavljen Jose Mourinho.

Kako bi lakše prebolio otkaz Pochettinu će od Tottenhama dobiti oko 13 miliona otpremnine, što mu je zagarantovano ugovorom koji je potpisao prošle godine, a čini se da neće ni dugo čekati na novi posao.

Prema špekulacijama koje stižu iz Njemačke, naredna stanica u Pochettinovoj karijeri bi mogao biti Bayern. Nagovijestio je to i urednik SportBilda Christian Falk, tradicionalno dobro upućen u zbivanja u klubu, koji je na Twitteru podijelio status o Pochettinovoj smjeni napisavši pritom: 'Zima dolazi'.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za Pochettinove usluge Bayern se interesovao i kada je uručen otkaz Niki Kovaču. Problem po Bavarce tada je bio ugovor koji je Argentinac imao s Tottenhamom, ali kako je u međuvremenu postao slobodan, čini se da ne postoji nijedna prepreka da preuzme minhenski klub.

Do zime Bayern će, podsjetimo, voditi dosadašnji pomoćnik Hansi Flick.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.