Torres je u svih 13 utakmica ove sezone u dresu Villarreala odigrao 90 minuta

Topnici imaju jasan plan za januar

Arsenal u Španiji pronašao rješenje za svoje probleme u odbrani

S. Pašalić

Arsenal je u potrazi za pojačanjima u zadnjoj liniji, a čini se da mu je jedan igrač "zapeo za oko".

Naime, britanski mediji pišu da je štoper Villarreala, Pau Torres na meti Topnika, a riječ je o igraču koji je ove sezone odigrao svih 13 utakmica u La Ligi za "Žutu podmornicu" i standardni je član prvog tima.

Torres je prije nekoliko dana debitovao za Španiju u meču protiv Malte kada je u 60. minuti umjesto Sergija Ramosa ušao u igru, a samo dvije minute kasnije je postigao gol.

Klub iz Londona je ovog ljeta doveo 18-godišnjeg Williama Salibu iz St. Etiennea, ali ga je odmah vratio u posudbu u ovaj klub, ali na njega računa u budućnosti i nada se da bi mu Torres mogao biti partner u odbrani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Torres ima ugovor sa Villarrealom do 2024. godine i njegova otkupna klauzula iznosi 45 miliona eura, a pored Topnika su i Manchester City i Chelsea zainteresovani da ga dovedu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.