Emery ima novi problem: Igrač Arsenala nije sretan zbog odluke svog trenera
Agent Torreire je potvrdio da igrač nije sretan sa svojom novom ulogom u timu

Promjena pozicije nije se svidjela igraču londonskog tima

Emery ima novi problem: Igrač Arsenala nije sretan zbog odluke svog trenera

S. Pašalić

Unai Emery ima dosta problema u Arsenalu ove sezone.

Španac je već neko vrijeme na udaru navijača zbog loših rezultata Topnika, ali i dalje ima podršku uprave pa je i pored toga što u posljednje četiri utakmice u Premier ligi nije upisao pobjedu i dalje na klupi ovog tima.

Emery svako malo dobije novi problem koji dodatno poremeti atmosferu u njegovom timu, a novi je stigao u obliku nezadovoljstva Lucasa Torreire.

Urugvajac je prošlog ljeta stiga u Arsenal i imao sjajnu sezonu iza sebe u kojoj je bio standardni član prvog tima i u većini od 50 utakmica koliko je odigrao je proveo svih 90 minuta na terenu.

Ipak, ove sezone je situacija drugačija pa je Torrera od 15 utakmica koje je odigrao, u samo njih 4 odigrao svih 90 minuta, a niti jedna od tih utakmica nije bila u Premier ligi.

Međutim ono što je izazvalo još veće nezadovoljstvo kod Urugvajca je to što je Emery ove sezone imao drugačiju ulogu za njega koja je više fokusirana na napad, a to se 23-godišnjem igraču ne sviđa.

"U nogometu je sve moguće. Torreira je sretan u Arsenalu, iako ga promjena uloge nije usrećila.", rekao je njegov agent Raffaele Bentancur.

"Mora se reći da ove godine cijeli tim ne radi dobro. Ali vjerujem da ga Arsenal želi zadržati.", dodao je on.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi