Nova pobjeda Baska nad ruskim klubovima

Baskonia sigurna protiv Zenita

Košarkaši Baskonie zabilježili su novu pobjedu na svom parketu, ovaj put protiv još jednog ruskog kluba, Zenita, rezultatom 70:60.

U tvrdoj utakmici u kojoj se nije umiralo u ljepoti ruski tim pokazao je kako nije bezazlen, no nošeni euforijom iz pobjede protiv CSKA prije dvije večeri Baski su na kraju riješili i Zenit čvrstom obranom u trenutcima kada se lomio susret potkraj treće četvrtine.

Opet je Gruzijac Shengelia iznosio najveći teret rezultata za Baskoniu. Uz 20 poena Toko je dodao i 8 skokova te je bio najbolji košarkaš na parketu u obje momčadi. Janning s 11 i Vildoza s 10 pratili su Gruzijca. 

Gustavo Ayon bio je odličan u redovima gostiju s 18 poena dok je Abromaitis doao 11. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.