Real slavio u El Clasicu, Maccabi protutnjao kroz Vitoriu

Sjajna utakmica u Madridu

Real slavio u El Clasicu, Maccabi protutnjao kroz Vitoriu

Košarkaši Reala slavili su večeras u prvom ovosezonskom košarkaškom El Clasicu u svojoj dvorani protiv Barcelone rezultatom 86:76.

U prvom poluvremenu ove utakmice vidjeli smo sve ono što sport pod obručima može ponuditi. Domaći tim krenuo je furiozno u ovaj susret, krajem prve četvrtine poveo rezultatom 30:9 te je sve što se vidjelo na parketu sugeriralo ništa više nego katastrofu Barcelone. 

No već drugi period donio je, po domaću publiku šokantan obrat. Vratila se Barcelona serijom od 18:0 potpuno u ovaj susret a ono što se činilo nemogućim desilo se na isteku 20-te minute - Barcelona je s prednošću otišla na odmor. No povratak na parket u drugom poluvremenu donio je priču iz prve četvrtine. Ovaj put domaći su zaigrali fantastičnu obranu i Barci dopustili samo 26 poena u drugom poluvremenu te na kraju sigurno i zasluženo slavili u ovoj sjajnoj utakmici. 

Randolph je sa 16 poena predvodio strijelce Reala dok su po 13 zabili Campazzo i Deck. Nikola Mirotić s 19 najbolji kod Barce a valja istaknuti da je dočekan s velikim zvižducima večeras u Madridu. Ante Tomić je dodao 13 poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U Vitoriji je Baskonia dočekala Maccabi iz Tel Aviva i doživjela veliki potop. Ponos Izraela slavio je rezultatom 113:83 i očitao lekciju domaćem timu. Wilbekin s 20 poena najbolji kod pobjednika, Bryant je dodao 19 a Maccabi je imao još 4 dvoznamenkasta košarkaša. 

Shengelia je zabio 31 poen za Baske, Vildoza dodao 24 no nitko drugi u domaćem timu nije zabio više od 7 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

elimo
HALA MADRID!!!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi