Barcelona deklasirala Fenerbahce, Baskonia u završnici slomila CSKA

Barcelona deklasirala Fenerbahce, Baskonia u završnici slomila CSKA

Košarkaši Barcelone nanijeli su Fenerbahceu još jedan ponižavajući poraz u okviru 9. kola Eurolige razbivši ih rezultatom 89:63. 

Nije domaći tim prepuštao slučaju ništa u ovoj utakmici protiv indisponiranog i oslabljenog protivnika. Od samog početka prednost je rasla te je u jednom trenutku prijetilo pravim potopom turskog tima koji nije pružio gotovo nikakav otpor u ovoj utakmici. 

Na ulasku u zadnju četvrtinu bilo je +27 za Barcu koja je tek u tom posljednjem periodu malo sklonila nogu s papučice gasa te dozvolila Feneru koliko toliko snošljiv poraz. Higgins s 22 poena najbolji kod Barce, Abrines je dodao 12. Jedini dvoznamenkasti u redovima Fenera bio je Lauvergne s 12 koševa.

Baskonia je kod kuće slavila važnu pobjedu nad europskim prvakom moskovskim CSKA pobijedivši ga 80:70. Utakmica se lomila u zadnjim minutama, na nešto više od tri minute do kraja Moskovljani su imali +3 i dvije otvorene trojke za +6 koje bi utakmicu vjerovatno odvele u drugi smjer no promašili su ih i nakon toga se njihova igra raspala a u furioznoj završnici Baski su dosegli i pomalo nerealnih 10 razlike obzirom na dešavanja na parketu. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Shengelia s 22 poena najbolji kod domaćeg tima, Vildosa je dodao 12. Po 17 koševa za CSKA postigli su Strelnieks i Mike James ali više od trećeg poraza CSKA nije uspio napraviti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti